Andningscoaching

Andningscoaching

Genom andningscoaching kan du utveckla en mer medveten och djupgående andning som kan leda till minskad stress och trötthet.

Andningen påverkar din holistiska hälsa

Rätt andning har förmågan att minska stress och oro genom att kontrastera den vanligtvis ytliga andning som vi ofta använder. Denna ytliga andning skickar signaler till hjärnan om en potentiell fara, vilket kan resultera i en ökad produktion av stresshormonerna kortisol och adrenalin.

Denna reaktion kan i sin tur negativt påverka matsmältningen, förstärka känslor av nedstämdhet och bidra till en försämrad funktion hos immunförsvaret. En medveten och djup andning kan vara ett kraftfullt verktyg för att balansera dessa processer och främja övergripande hälsa och välbefinnande.

Så fungerar det

Du kan boka mig som andningscoach för grupper om du t.ex. driver företag eller individuellt för ett möte där jag tittar på ditt andningsmönster. Skicka gärna med målsättning och behov som ett meddelande när du bokar. Pris från 500 kr per tillfälle

Ta ett djupt andetag med mig

Andningen uttrycker sig på olika sätt i kroppen – i bröstet och i magen, antingen tungt eller lätt, och den kan vara rytmisk eller balanserad. Att pausa och medvetet fånga andningen skapar möjligheten att aktivt vidga, fördjupa och skapa utrymme.

En av mina lärare, Ulrica Norberg, har författat boken ”ANDAS: Livet händer mellan två andetag” där hon utforskar den enorma potentialen hos andningen. Det är faktiskt så att pågående forskning inom fysisk och psykisk hälsa tyder på att andningsträning har en betydande inverkan på vår hälsa och energibalans.

Träningsform som ger ett lugn kombinerat med en fysisk utmaning. Cecilia leder med kunnande, värme och humor.

Monica Adolfsson

Monica Adolfsson Yogadeltagare

Har fått bättre koncentration, sömn och mer glädje efter att ha yogat hos Cecilia. Rekommenderas starkt!

Line Amundsen Olsen Yogadeltagare